0592 - 399483
praktijk@talent-inzicht.nl

Individueel traject


 

Omdat geen enkele dyslexie hetzelfde is, is het individuele traject maatwerk. Deze krijgt in eerste aanleg vorm tijdens het intakegesprek. Naast de kennismaking, staan de ervaren problemen en persoonlijke doelstellingen centraal. Naar aanleiding van dit gesprek zal een programma worden samengesteld, die overigens lopende het traject altijd naar behoefte kan worden aangepast.
In de eerste sessie wordt uitleg gegeven over wat dyslexie nu precies is, waarna we samen opzoek gaan naar de wijze waarop dyslexie zich bij jouw uit. Dit geeft je handvatten om de hobbels die je ervaart bespreekbaar te maken binnen je werk- en leefomgeving. En draagt op deze manier bij aan het begrip en de acceptatie van dyslexie bij jezelf en anderen. Hiermee is de weg vrij gemaakt voor de volgende stap.

Doordat je nu weet wat dyslexie voor jouw inhoud en dit onder woorden kunt brengen,weet je ook wat je nodig hebt om beter tot je recht te komen. Dit inzicht zorgt ervoor dat je minder onzeker en gespannen voelt, waardoor er ruimte ontstaat voor persoonlijke groei. Naar aanleiding van je hulpvraag en de daaraan verbonden persoonlijke doelen, worden je verschillende praktische tools, tips en trucs aangereikt, die ervoor zorgen dat je minder wordt gehinderd door je dyslexie. Door vervolgens opzoek te gaan naar je sterke punten en de focus daarop te leggen, zal je merken dat dyslexie naar de achtergrond verdwijnt en jouw talenten tot bloei komen. Deze ontwikkeling zal niet alleen een positieve wending geven aan je algehele functioneren en zelfwaardering, maar zal ook opgemerkt worden door je omgeving. Een Individueel traject is bedoeld voor kinderen en (jong)volwassenen en worden op woensdag en tijdens de avonduren op onderstaand adres gegeven. De ervaring is dat 10 tot 12 sessies van 1,5 uur je voldoende op weg helpt een nieuwe wending te geven aan je leven.

Tekening Faalangst klein 

 

Om dit veranderproces een steuntje in de rug te geven, kun je ervoor kiezen om tijdens het traject gebruik te maken van Bach Bloesem Remedies. Wil je meer weten over de werking en toepassing hiervan.

Resultaten

Aan het eind van het traject:

  • Werk je vanuit rust en zelfvertrouwen;
  • Kun je je beter concentreren;
  • Heb je meer rust in je hoofd;
  • Maak je minder fouten in het schrijfwerk;
  • Kun je beter communiceren;
  • Presenteer je jezelf beter;
  • Heb je handvatten om het werk beter te organiseren;
  • Weet je waar je talenten liggen en kun je voor die baan of positie gaan die je voor ogen hebt.