0592 - 399483
praktijk@talent-inzicht.nl

Reacties en ervaringen


Het is niet een eenvoudig “ik ben niet zo handig met de Nederlandse taal” probleempje!

Anne-Marie geeft je met grote betrokkenheid inzicht in wat Dyslexie inhoudt. Het is niet een eenvoudig “ik ben niet zo handig met de Nederlandse taal” probleempje, het is een andere manier van informatie verwerken door je hersenen. Na enkele sessies pasten voor mij de puzzelstukken in elkaar, ik begrijp nu waarom mijn taalvaardigheid achter is gebleven. Maar ook waar mijn hersenen zich juist weer in onderscheiden. Iedereen die vermoedt een vorm van Dyslexie te bezitten kan ik aanraden om contact te zoeken met Anne-Marie. Ik weet zeker dat je daarna instaat zult zijn om de juiste vervolg stappen te maken. 

-André (student)

Verbaast

Ik ben verbaast over het resultaat dat ik bij Talen InZicht heb geboekt. Voorheen raakte ik nooit een boek aan, maar nu ben ik regelmatig in de bibliotheek te vinden!

-Jan

Mindmappen

Doormiddel van mindmappen kan ik op werk beter mijn ideeën presenteren. Ik heb nu eindelijk het gevoel dat ik wat kan inbrengen, een bijdrage kan leveren aan de organisatie, er echt toe doen. Dat geeft zelfvertrouwen.

-Henk

Aanrader!

Ik stond op de rand van een burn-out. Zowel zakelijk als privé ging het bergafwaarts. Ik had het gevoel dat mijn dyslexie daar een groot aandeel in had. Ik vond bij Anne-Marie niet alleen een luisterend oor, ze gaf mij inzicht in hoe mijn dyslexie doorwerkte in mijn dagelijks leven. Een echte eye-opener was dat zij mij liet zien wat ik van mijzelf allemaal moest doen. Als rasechte perfectionist draaide ik mijzelf daarin helemaal vast. Ik heb in korte tijd geleerd om zaken wat meer los te laten en mijzelf speelruimte te geven. Tegelijker tijd is er gewerkt aan de manier waarop ik mijn eigen bedrijf beter op de kaart kon zetten. Door een pakkende pitch en een mindmap ben ik in staat geweest mijn bedrijf tijdens een ondernemersplatform kort en krachtig te presenteren. Het traject bij Talent InZicht heeft mij in korte tijd weer recht gezet en vooruit geholpen. Een echte aanrader dus!

-Willemijn

Timemanagement meer dan alleen agendabeheer

Eén van mijn leerdoelen bij Talent InZicht was het plannen en ordenen van mijn werk. Ik had vaak het gevoel geleefd te worden door mijn agenda en stond structureel onder tijdsdruk. De balans werk / privé was soms ver te zoeken. Toen Anne-Marie voorstelde aandacht te besteden aan Timemanagement dacht ik: 'OK, dan leer ik hoe ik mijn agenda moet beheren, da's altijd goed'. Maar het bleek veel meer dan dat te zijn. Ik kreeg inzicht in:

  • wat mij drijft, waar ik energie van krijg, wat mij energie kost en wat dat betekent;
  • de verschillende rollen die ik in het leven heb, hoe ik deze allemaal de aandacht kan geven die zij verdienen door activiteiten slim te combineren en te plannen; en
  • het belang om 'de zaag scherp te houden' en welke voorwaarden daaraan verbonden zijn. 

Ik zal vast nog wel eens in mijn oude gewoonte schieten wanneer het spannend wordt, maar heb nu voldoende handvatten om mijzelf op tijd te kunnen herpakken.

-Mark

Incompany training, ook voor niet dyslectische medewerkers de moeite waard!

Enkele reacties:

  • Als niet dyslectische medewerker vond ik het interessant om te horen hoe mijn dyslectische collega's denken en handelen. Ik weet nu hoe we elkaar kunnen versterken.
  • In slechts één dagdeel heb ik niet alleen inzicht gekregen in de werking van het geheugen, eigen meervoudige intelligenties en hun toepassingsmogelijkheden. Ook zijn het snellezen, mindmappen, schrijf- en studiemethoden aangeleerd en geoefend. Natuurlijk is het aan mij om de technieken in mijn werk te gaan gebruiken, maar de meerwaarde ervan heb ik al in de training ervaren.
  • Ik ga het mindmappen toepassen in projecten.
  • Ik was bang om met de snel leestechniek te veel van de tekstinhoud te missen. Tot mijn verbazing bleek dit niet het geval te zijn. Ondanks dat ik sneller door de tekst heen was gegaan kon ik deze met behulp van een mindmap, prima in eigen woorden reproduceren. Reden genoeg om de techniek bij het lezen van rapporten toe te gaan passen.
  • Door theorie en praktijkoefeningen af te wisselen, weet ik nu in welke situaties ik met welke techniek mijn voordeel kan doen. Ook voor niet dyslectische medewerkers zoals ik was de training echt de moeite waard.
  • De laagdrempeligheid, plezierige sfeer en de toepassingsmogelijkheden van de technieken die zijn behandeld, maakt de training bijzonder. Ik hoop dan ook dat deze training een vervolg krijgt. Misschien een verdiepingsslag hierop en/of een ander werk-/studie gerelateerd onderwerp, zoals bijvoorbeeld timemanagement. 

-Deelnemers incompany training 'Lees-, schrijf- en studievaardigheden' voor dyslectische & niet dyslectische medewerkers